Evenementen

Aldichter treedt regelmatig naar buiten met evenementen en projecten. Vanwege de Corona gerelateerde redenen was dit in 2020 en 2021 niet mogelijk. Nu in 2022 de epidemie voorbij lijkt te zijn, hopen we de mensen in Almere en wijde omgeving weer te mogen plezieren met mooie gedichten.
Hieronder een greep uit evenementen van de laatste 5 jaar waar de dichters van Aldichter een bijdrage aan hebben geleverd:


Dag van de Amateurkunst in de Kunstlinie

strandlabTijdens de Dag van Amateurkunst op 3 juni 2023 verzorgden verschillende amateurkunst-verenigingen en -beoefenaars een optreden in en rond de Kunstlinie in Almere. Aldichter was met twee dichters vertegenwoordigd: Ron Bruins en Geert van der Wijk. Aan de achterkant van het het podium in de Grote Zaal luisterden een klein maar enthousiast publiek naar ons optreden.


Open Monumentendag in VTV Water-Land

strandlabOp Open Monumentendag, de 11e september 2022 traden onze dichters Cees Noordhoek, Mieke Peeters en Frouke Hansum op in volkstuinencomplex VTV Water-Land in Almere Haven. Hun verenigingsgebouw De Bivak is van 1975 en werd deze dag in het zonnetje gezet als zijnde het oudste gebouw van Almere. Een bijzondere vermelding kreeg ons lid Mieke Peeters; zij had heet van de naald in de voorafgaande nacht een gedicht over de Bivak geschreven! De bijgevoegde foto is gemaakt door de bekende fotograaf Bob Friedländer.



Jazz & poëzie bij StrandLAB

strandlabOp 2 september 2022 traden de Aldichters Cees Noordhoek, Elske Bakker, Geert van der Wijk en Mieke Peeters samen met de dichter Wim van Broekhoeven op in het StrandLab in Almere Poort. Elk van de dichters ging een muzikaal dialoog aan met het Blue Lines Trio van van de Almeerse jazzpianist Michiel Scheen, bassist Raoul van der Weide en drummer George Hadow.
Het werd een mooie nazomer-avond en het 30 koppige publiek reageerde dol enthousiast. Meer foto's zijn hier te vinden: link.

opentuindag

Open Tuinendag VTV Water-Land

Op een mooie pinksterdag in juni 2019 waren de dichters van Aldichter te gast bij de Opentuinendag in vollkstuinpark
Water-Land in Almere Hout.
Op gezette tijden werden er in deze lommerrijke omgeving gedichten met muzikale begeleiding voorgedragen.



Weerwoord: een interactieve poëziemiddag

weerwoordOp zondag 3 februari 2019 organiseerde Aldichter een boeiend poetry-event: “WeerWoord”. Het vond plaats in in Café op 2, aan het Stadhuisplein in Almere.
In vier rondes reageerde steeds een andere groep dichters op een thema en gaf weerwoord op elkaars gedichten. Tussendoor was er gelegenheid voor het publiek om te reageren. De organisatie was in handen van Frouke Hansum en Mandy Wertwijn en werd gepresenteerd door Mandy.

 

Poëziewedstrijden

Aldichter organiseerde meermalen met diverse partners De Almere PoŽzieprijs. De laatste keer was in 2017:
wedstrijd

Presentatie jubileumnummer

Op 25 juni 2017 presenteerde Aldichter haar jubileumnummer: Klinkers en Medeklinkers, een overzicht van 20 jaar Aldichterschap. Weekblad Deze Week maakte een impressie: