Biografie Rezart PalluqiWie leest hoeft geen hersensdieet!

Rezart Palluqi werd geboren op 9 april 1976 in de stad Elbasan te AlbaniŽ.
Vanwege de val van het communisme, emigreerde hij in 1992 naar Griekenland, waarin hij ongeveer 12 jaar woonde en werkte. In 2005 verhuisde hij naar Nederland, met zijn vrouw en zijn twee zoons. Sinds die tijd woont en werkt hij in Almere.
In 2006 werd hij lid van ALDICHTER. Hij is nog steeds een actief lid van de Almeerse dichtervereniging.

In maart 2006 bracht hij in zijn eigen beheer, samen met twee andere dichters, Annemieke van Rooien en Theo van de Vliet, zijn eerste dichtbundel, getiteld: ďHoe smaken de tranen van jouw medemensĒ? Deze bundel is nog steeds te bestellen via: rezartpalluqi@hotmail.com

In januari van 2008 werd in zijn geboortestad, Elbasan, zijn eerste debuut roman, getiteld: Deti pa dallge ( De golvenloze zee) uitgegeven. Deze roman werd door de Albanese critici zeer hoog gewaardeerd. Het is een autobiografische roman, waarin zijn jeugdjaren, de politieke en culturele ontwikkelingen van de jaren 1988-1997 worden omgeschreven.
Zeer waarschijnlijk zal deze roman ook in het Nederlands vertaald worden.Binnenkort wordt in AlbaniŽ zijn tweede roman uitgegeven. Volgens de auteur, gaat deze over de Vrede in Balkan.

Voor meer inf over de activiteiten of achtergrond zie: www.freewebs.com/rezartpalluqi of zijn Albanese website www.rezartpalluqi.com


Het moto van Palluqi is: Drink liefde, schrijf gedichten en poep onwetendheid.
Zijn missie: Door middel de literatuur de volken van de wereld dichter bij elkaar te brengen.